top of page
  • Greta

Taikalukko ja avain

On jännittävää miten erilaisia asioita meistä jokainen pitää aarteenaan. Jollekin se on isoäidin vihkisormus, toiselle nippu teinivuosien rakkauskirjeitä. Joku ehkä pitää sydämessään suvun kesänviettopaikkaa, oman tai lapsen vanhaa lempilelua, patinoitunutta kahvikuppia.. Usein aarre on jotain vanhaa ja siksi niin rakasta.


Jos meille taas annettaisiin mahdollisuus saada avain mihin tahansa aarrearkkuun, aika moni haluaisi jotain, joka tuntuu olevan enemmän tai vähemmän ulottumattomissamme. Enemmän aikaa, enemmän ystäviä, siistimmän tai hienomman kodin, rennomman työpaikan, paremman parisuhteen, solakamman kehon, enemmän rahaa.. Aika harva tajuaa, että tulevaisuus muodostuu nykyhetkien ketjusta. Kuten itse asiassa menneisyyskin. Ja vielä harvempi ymmärtää, että nykyhetkeen meillä itse asiassa ON avain. Se on yksi harvoista asioista, joihin me PYSTYMME vaikuttamaan. Koskapa meiltä monelta on tuo nykyhetken taikalukko jotenkin ruostunut, tai sen avain on hävinnyt jonnekin, elämä vähän niinkuin liukuu ohitse. Mutta niin ei ole pakko olla. On mahdollista löytää keinoja puhdistaa ja öljytä avaimet nykyhetken kokemiseen, ja sillä lailla avata ihan uudet näkymät koko elämään. Ei se aina helppoa ole, ja välillä avain lukossa jumittelee, mutta yritä! Voit aloittaa ihan pienistä yksinkertaisista asioista: tunne juuri nyt, miltä ilma tuntuu keuhkoissasi, miten syvälle sitä hengität. Tunne miltä vaatteesi tuntuvat ihoasi vasten. Onko sinun lämmin vai viileä? Tartu hedelmään ja tunne kuinka sen mehu tirskahtaa hampaitasi vasten, miltä sen liha tuntuu kieltäsi vasten. Hidasta, hidasta, hidasta kokemaan ihan pieniä asioita. Kerro miltä se tuntuu.


Kun teet pieniä harjoitteita aina muistaessasi, ennen pitkää saatat huomata, että nykyhetki alkaa vetää sinua yhä voimakkaammin mukaansa. Voi jopa olla, että äkkiä rupeatkin tuntemaan nykyhetken magneetin vastustamattoman voiman. Ja se vasta magneetti onkin, koska se vetää sinua kohti elämän keskipistettä!

♥ ♥ ♥

MATKA


Uskallatko seurata

pyrstötähteä

myrskytuuliin yksin lähteä?

Uskallatko astua aarrelaivaan

jota eivät muut näe?

Kuuletko jo tuulessa paukkuvat

purjeet?(H.Pukki)


8 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
Post: Blog2_Post
bottom of page